Om oss

Folkets Hus i Åby ligger på en berghäll högt över Bråviken i Kvillinge socken. Huset byggdes 1922 och området har en anrik historia. Sedan Åby Folkets Hus styrelse sammanträdde första gången år 1922 har det varit möjligt för allmänheten att hyra lokalen. Genom åren har den använts flitigt och Åby Folkets hus har verkligen varit folkets hus.

I våra lokaler anordnas det roliga fester, minnesvärda bröllop och dop, dans och sång, föreningsmöten samt mindre konferenser. Under åren som har gått har vi dessutom haft revyer, teateruppställningar och trubadurer som har underhållit. Vår verksamhet bygger på allas lika värde. Vår absoluta tro är att möten, människor emellan, utgör en grund för ett hållbart och kärleksfullt samhälle där man tillsammans bygger relationer och kontakter.

Välkommen att kontakta vår föreståndare Rolf Kinneteg för att få veta mer om vilken verksamhet just vår mötesplats kan erbjuda dig.

Kulturarv Östergötland finns en ljudinspelning där Malte Carlsson berättar om hur Åby Folkets Hus blev till. Lyssna genom att trycka här